logo
  • Anasayfa
  • Rezervasyon
  • blog
  • Hakkımızda
    • Biz Kimiz
    • Ödüllerimiz
    • Galeri
  • İLETİŞİM
Giriş Yap
Hürriyet Gazetesi 19.03.2012 tarihli Ankara eki
BALGAT'ta bulunan Konakbay Çibörek Eskişehir'e özgü çibörek lezzetini Ankara'da tatma imkanı sunuyor.

Küçük ve mütevazı bir alana sahip mekan fiziki yapısıyla müşterilerine ev ortamını aratmıyor. Müşterilerine Eskişehir kültürü ile iç içe hizmet verdiklerini belirten Sercan Çaysever, ailece yarım asırlık mutfak lezzeti ve deneyimlerini Ankaralılara sunduklarını söyledi. Konakbay isminin misafir ağırlayan anlamına geldiği bilgisini veren Çaysever şöyle konuştu:
Yabancı isimlerin, dünyaca ünlü markaların, fast food kültürünün, alışveriş merkezlerinin ve eve servislerin popüler olduğu günümüzde klasik Türk ailesi tarzı mutfağıyla uluslararası markalarla rekabet eder bir durumdayız. Bin 500 yıllık tarihi olan çibörek Orta Asya'dan göç eden atalarımızın en çok sevdiği yemektir. Çibörek Anadolu'da hatta Avrupa'da yapılsa da bu yemeği en çok sahiplenenler Kırım Tatarlarıdır. En eski Türk yemeklerinden olan çibörek çok hassas dengelere sahip bir yemektir. Çiböreğe lezzeti veren bu dengeleri kurmak da usta çırak ilişkisiyle nesilden nesile devredilen tecrübeyle oluyor. Müşterilerimize çibörek ile birlikte yine tabak börek diye adlandırdığımız mantıyı da sunuyoruz.

İç Anadolu Bölgesi Yöresel Ev Yemekleri Yarışması
Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Yöresel Ev Yemekleri Yarışması" ödül töreni, Keçiören 19 Mayıs Kapalı Pazar Alanı'nda gerçekleşti.

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen "İç Anadolu Bölgesi Yöresel Ev Yemekleri Yarışması" ödül töreni, Keçiören 19 Mayıs Kapalı Pazar Alanı'nda gerçekleşti.

Ankara, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Yozgat ili dernek ve federasyonlarının katıldığı etkinlikte, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili adayı Haluk İpek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, CHP Ankara milletvekili adayı Sinan Aygün ile Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar katıldı.

Ak, törende yaptığı konuşmada, Anadolu'nun güzel bölgesi olan İç Anadolu'nun güzel yemeklerini hem sergilediklerini hem de tattıklarını ve böyle bir etkinliğe birlik ve beraberliğin, çok önemli bir katkı sağladığını söyledi.

Ak, "Bu yarışmadan gerek dereceye girenler gerekse dereceye giremeyenler gönlümüzün biricileridir. Ben onları bu yarışmaya katılma cesareti gösterdikleri için tebrik ediyorum" dedi.

Belediye hizmetlerinde ayrımcılık yapmadıklarını, her yere hizmeti eşit şekilde götürmeye çalıştıklarını anlatan Ak, hizmetlerinin devam edeceğini bildirdi.

İpek de konuşmasında, Keçiören ilçesinin 1 milyon kişiyi barındırdığını kaydederek, 1 milyon insana da hizmet sunmanın çok zor olduğunu vurguladı.

İpek, "Türkiyede yaşayan her 73 kişiden birisi Keçiören'de yaşıyor, Ankara'nın da en kalabalık ilçesi Türkiye'deki nüfus sıralamasında da en üst sıralarda yer alıyor. Keçiören, bir çok ilden daha kalabalık ama herkesin yaşamak için tercih ettiği bir alan. Kültürümüzü yaşatma adına yarışmayı düzenleyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

İç Anadolu Bölgesi Yöresel Ev Yemekleri Yarışması ödül töreninde, yemek kategorisinde Niğde'den Hamide Kaya mangır çorbasıyla birinci, Kayseri'den Hürriyet Yurdakul pırtımpırt yemeğiyle ikinci ve Kırşehir'den Asiye Kulak yaprak sarmasıyla üçüncü oldu.

Tatlı kategorisinde, Çankırı'dan Hamide Bozkurt öküz helvasıyla birinci, Çankırı'dan Güler Çatalkaya dondurma helvasıyla ikinci ve Niğde'den Ayla Torun kalbura bastı ile üçüncü oldu.

Hamur işi kategorisinde ise Eskişehir'den Sercan Çaysever çiğ börek ile birinci, Yozgat'tan Şehnaz Sipahi yağlı çörek ile ikinci, Çankırı'dan Hürmüz Yücel de su böreğiyle üçüncü oldu.

Dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından yöresel halk dansları ve seymen gösterisi yapıldı.

Şimdi Sipariş Ver