Hayatlarının ikinci baharındaki karı koca olan bizler ailemizle birlikte evimizin yarım asırlık mutfak lezzeti ve deneyimlerimizi, Haziran 2007'den bu güne Balgat'da ufak bir dükkânda Ankaralılara sunuyoruz. İşletmemizin adını titizlikle seçtik. Öz Türkçe bir kelime olan ve misafir ağırlayan anlamına gelen Konakbay; yabancı isimlerin, dünyaca ünlü markaların, fast food kültürünün, alışveriş merkezlerinin ve eve servislerin popüler olduğu günümüzde klasik Türk ailesi tarzı mutfağıyla uluslararası markalarla rekabet ediyor. 1500 yıllık tarihi olan çibörek Orta Asya'dan göç eden atalarımızın en çok sevdiği yemektir. En eski Türk yemeklerinden olan çibörek Kırım Tatarlarının vazgeçilmez lezzetlerindendir ve çok hassas dengelere sahip bir yemektir. İyi bir çibörek yapmak için hamurunun ne çok ince ne de kalın olmaması gerekir. İçini hazırlarken kıyma, soğan, tuz, karabiber ve su dengesine dikkat edilmelidir. Çiböreği kızgın yağa attığınız zaman kıymanın içindeki su buharlaşır ve kıymayı bu buhar pişirir. Siz tavadan alsanız bile kıyma buharla pişmeye devam eder, çiböreğe bütün lezzeti veren de budur. Hamurunda yumurta ve maya olmadığı için yağ hamurun dışında kalır ve düşünülenin aksine diğer kızartmalar gibi ağır olmaz, yağı içine çekmez. Çiböreğe lezzeti veren bu dengeleri kurmak da usta çırak ilişkisiyle nesilden nesile devredilen tecrübeyle olur. Mantıya gelince... Türk mutfağının en bilinen ve özel yemeklerinden birisi olan mantı, Konakbay'da özel kıyması, unu, tereyağı ve pişirmesiyle tam bir ev işi ve lezzetin doruklarında. Yiyenlere annelerinin ve büyükannelerinin ustalıklarını hatırlatan ve Konakbay'ın müdavimi yapan bir nostalji. Eskişehirli bir Tatar ailesi olan Çayseverlerin 50 yıldır her pazar tüm aile fertlerini bir araya toplayan çibörek ve mantı şöleni Konakbay'da her gün sizleri bekliyor. Özel lezzeti ile kısa sürede özel müşterilere sahip olan Konakbay'da özellikle öğlenleri yemek istiyorsanız boş masa bulabilmek ve beklememek için önceden yer ayırtmanızda yarar var. Her gidişinizde ilk kez beklenen bir misafir gibi karşılanmak ve sıcak bir aile ortamında sohbet edip, bu güzel lezzetleri tatmak istiyorsanız buyurun Konakbay'a.
Efsane yemekler arasında yer alan çibörek nerede muhabbeti açılırsa "Yok siz yanlış biliyorsunuz onun gerçek adı çibörek,şiberek değil şırbörek yok efendim içi çiğ konulduğu için çibörek hayır hayır Kıpçak Türkçesinde 'çi' güzel lezzetli anlamına geldiği için çibörek (güzel lezzetli börek) " Hep mış miş... Yemeğin isim problemi bittikten sonra da yemenin nasıl olacağı sorunsalı çıkıyor. Yok efendim "Çibörek elle yenir, iki yanından katlanır, hayır sıcak şöğün kazanın başında yenir, biraz soğuyunca yenir, ılık ılık yenir, ertesi gün yenir..." Şimdi efsaneleri boşverelim. Bu börek her türlü yenir. İstediğiniz gibi söylenir.
Şairin de dediği gibi; Başın avursa ya da kelse avur bir sancı Dakikasında keser, çibörektir ilacı... Bolsa eger soprada birkaç tane çibörek, Her bir dertke devadır, başka ilaç ne kerek... Başın ağrısa ya da gelse ağır bir sancı Dakikasında keser çibörektir ilacı... Olsa eğer softada birkaç tane çibörek, Her bir derde devadır, başka ilaç ne gerek